top of page

PRISON BREAK

De legende van Gotham Steep

INFORMATIE

 

Onze Escape Room kan op 3 verschillende niveaus gespeeld worden.

NORMAAL

Occasionele criminelen

60 minuten

4 - 10 deelnemers

prijs: €25,00 pp

slaagpercentage 4p 1/3

slaagpercentage 6+p 1/2

GEVORDERD

Ervaren criminelen/grote bendes

Duur: 75 minuten

4 - 10 deelnemers

prijs: €27,50 pp

slaagpercentage 4 p   1/10

slaagpercentage 6+ p 1/4

EXPERT

Professionele criminelen

 

Duur: 90 minuten

4 - 10 deelnemers

prijs: €30,00 pp

Slaagpercentage 1/10

VERHAAL


Baron Gotham Steep kan één van de meest mysterieuze bewoners van Izegem genoemd worden. De goedlachse man, ontvluchtte het Verenigd Koninkrijk tijdens de Groote Oorlog en woonde een tijdje in kasteel het Blauwhuis.
Met de komst van de baron verschenen ook 4 minder vrolijke figuren. Ze noemden zichzelf ‘het collectief’ en deinsden er niet voor terug geweld te gebruiken om hun doel, het vinden van enkele zeer waardevolle gouden munten, te bereiken. De vier zonderlingen hadden het idee dat de baron iets te verbergen had en wilden hem eens stevig aan de tand voelen.  De baron bleek echter een kei in het ontwijken van het collectief, daagde hen zelfs uit en zette hen steeds op het verkeerde spoor. Hij had er plezier in om mensen een lesje te leren.
Tot die bewuste nacht, 15 december van het jaar 1920. De nacht waarop de Baron verdween. Niemand heeft ooit nog iets van hem of het collectief vernomen. Ook van de munten was tot voor kort niks bekend.
Tot voor kort, want onlangs vond men in het kasteel 2 documenten waarvan men

vermoedt dat ze verband houden met het lot van de baron en de locatie van de

munten.

Het eerste document dat gevonden werd onder een losliggende plank,

bewijst dat de baron in elk geval van het bestaan van de munten afwist! 

Het tweede document lag tussen de asresten van de open haard en

verwijst naar de kelders van het oude postgebouw van Izegem.

Doc. 2
Doc. 1

De sleutel tot de geheime locatie van de munten moet daar

te vinden zijn. Er zitten echter een addertjes onder het gras: Kwatongen

beweren dat dit wel eens de baron zijn laatste lesje zou kunnen zijn ...

GROTE GROEP?

Onze Escape Room is gebouwd voor groepen van 4 tot 10 personen. Grotere groepen

worden gesplitst. Wie wacht kan aan onze grote 'speeltafel' eenvoudige maar leuke 

partygames spelen. Terwijl kan iets gedronken worden.  

BRIEF VAN DE BARON

Beste gevangenen.

 

Jullie verkeren in dezelfde penibele situatie als ikzelf een paar decennia geleden.

Hieruit ontsnappen is niet eenvoudig maar ik heb mijn best gedaan om hier en daar wat tips voor jullie achter te laten. Houd ook rekening met onderstaande raad!

•    De gevangenis is donker en kil. Had ik mij maar wat dikker gekleed. Een slot open krijgen met trillende handen is geen sinecure. Warme gemakkelijke kledij is de boodschap.

•    De pauze van de bewakers duurt niet eeuwig. Het is belangrijk om zo weinig mogelijk tijd te verliezen. De situatie waarin jullie verzeild zijn geraakt, maakt jullie woedend. Geloof me, ik begrijp dat! Toch heeft het echt  geen zin om alles overhoop te gooien, voorwerpen van de muur te trekken, voorwerpen kapot te slaan of deuren in te trappen. Dat is niet alleen tijdsverlies, het trekt ook de aandacht van de bewakers.

•    De bewakers zijn niet de meest intelligente personen op deze aardkluit. Om zelf niet te missen, hebben ze de sleutels van een label voorzien. Waarschijnlijk stonden ze er niet bij stil dat ook jullie nu makkelijk kunnen zien op welk slot de sleutel past! Een sleutel op een ander slot proberen heeft echt geen zin.

•    Als iets afgesloten is met een slot, moet je eerst het slot zien te openen. Ik weet uit ervaring dat ze er hier echt niet mee lachen als het boeltje geforceerd wordt.

•    Dit oord bevat heel wat mysteries en geheimen. Zelfs ik heb ze tijdens mijn verblijf niet allemaal kunnen oplossen. Gelukkig was dat ook niet nodig om een eerste keer te kunnen ontsnappen. (Mijn ontsnapping was van korte duur.) Er zijn natuurlijk een aantal zaken die opgelost moeten worden om vooruit te geraken. Soms kan je een mysterie waar je echt geen jota van snapt, gewoon links laten liggen. Tenzij je, net als ik de maximale straf gekregen hebt. Dan is ontsnappen echt wel moeilijk!

Ik wens jullie het allerbeste toe!

Gotham Steep

bottom of page